Συνέντευξη Α.Τζιτζικώστα στο DOPE MAGAZINE

Με ενότητα και σχέδιο αλλάζουμε τη ΝΔ για να αλλάξουμε τη χώρα

 

 

Αρκετές φωνές κάνουν λόγο για την ανάγκη συναίνεσης προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα δύσκολα μέτρα που έρχονται. Ποια είναι η δική σας γνώμη; 

 

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κάτω από το βάρος των ιδεοληψιών και της ανικανότητάς τους, κατάφερε μέσα σε εννέα μήνες να γκρεμίσει ότι απέμεινε, να συνθλίψει όποιον άντεξε, οδηγώντας τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή. Σε 9 μήνες στραγγάλισε την οικονομία, αποσταθεροποίησε το τραπεζικό σύστημα, έφερε τα capital controls, και βύθισε τη χώρα στην αβεβαιότητα και τη νέα ύφεση. Εισηγήθηκε, συμφώνησε και υπέγραψε το τρίτο, το χειρότερο και πιο βαρύ μνημόνιο, το μνημόνιο των φόρων και της ανασύστασης του παλιού κομματικού κράτους που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα, στον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι: 95% είναι μέτρα λιτότητας και τα φορολογικά βάρη ξεπερνούν πλέον το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα, τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας σύνορα. Το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα, μας βρίσκει με μια ανίκανη, ιδεοληπτική κυβέρνηση, που ποινικοποιούσε πάντα την ασφάλεια. Μια κυβέρνηση απομονωμένη από το διεθνές περιβάλλον που αποτελεί πλέον μια ιδιαιτερότητα  για τον υπόλοιπο κόσμο. Είχα από την αρχή προειδοποιήσει, και επιβεβαιώθηκα, πως η πρόσκληση του κ. Τσίπρα για συναίνεση είναι προσχηματική και υποκριτική. Οποιαδήποτε λοιπόν συναίνεση σε αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση σημαίνει συνενοχή. Και καλώ όλους τους συνυποψήφιους μου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους πάνω σε αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν όλοι να αντιληφθούν πως η Νέα Δημοκρατία, δε πρόκειται να γίνει δεκανίκι του κ. Τσίπρα.

 

 

Τι έχει λοιπόν κ. Τζιτζικώστα ανάγκη η χώρα για να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης; Υπάρχουν ισοδύναμα; Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες;

 

Η χώρα χρειάζεται μια νέα, μεγάλη Κοινωνική Συμφωνία για ένα Εθνικό Σχέδιο Αναγέννησης. Είμαι αποφασισμένος να μην επιλέξω τον εύκολο δρόμο της λιτότητας αλλά τον δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Γιατί ξέρω πως το μόνο παράλληλο πρόγραμμα και το μόνο ισοδύναμο που μπορεί σήμερα να σώσει τη χώρα, είναι η στροφή στην ελεύθερη οικονομία και την παραγωγή πλούτου. 

 

Με βασικότερους άξονες της οικονομικής πολιτικής: 

1)Τις διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

2)Την ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και έναν νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

3)Τις αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν βάζουν εμπόδια στον επενδυτή, που τον διευκολύνουν.

Για να σταθεί στα πόδια της η χώρα, για να έρθουν επενδύσεις, να ευνοείται η επιχειρηματικότητα. 

 

 

Με κυριότερες θεσμικές αλλαγές: 

1) Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του Βουλευτή, για να θεμελιώσουμε την ουσιαστική διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία.

2)Την αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών και την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.

3) Την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στην εξωτερική πολιτική, και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες. Για να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου.

 

Με πρωταρχικές μεταρρυθμίσεις: 

1)Την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλη κλίμακα με δυναμικό τρόπο ώστε να στοχεύει κεντρικά, στην ανάπτυξη της οικονομίας όχι απλά στην είσπραξη του λεγόμενου εύλογου αντιτίμου. 

2)Την Μεταρρύθμιση στην γραφειοκρατική διαδικασία που απλώνεται σε κάθε σημείο της δημόσιας διοίκησης και όχι απλά δυσκολεύει αλλά ακυρώνει στην ουσία την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα. 

3)Την επένδυση στην Παιδεία. Χωρίς σύγχρονη ανοιχτή εκπαίδευση ειδικά στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς δηλαδή την αξιοποίηση του καλύτερου δυναμικού της χώρας μας, του ανθρώπινου δυναμικού της, η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει πραγματικά παραγωγική και καινοτόμος χώρα. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 παράλληλα με την σύνδεση των Πανεπιστημίων μας με την αγορά εργασίας, θα δώσει διέξοδο στους νέους επιστήμονες και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

 

 

Ποιος είναι ο στόχος για τις 20 Δεκεμβρίου;

Υπάρχει θέμα διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα;

 

Μόνο μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της χώρας από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αν κεντροδεξιά παράταξη αλλάξει νοοτροπία, δομές, τρόπο λειτουργίας, ακόμη και πρόσωπα, θα ξαναγίνει ελκυστική και θα μπορέσει να ξαναγίνει σύντομα μεγάλη. Και θα την κερδίσουμε προχωρώντας την επόμενη ημέρα ενωμένοι. Το εγγυώμαι προσωπικά, το εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι, μα πάνω από όλα το εγγυάται η συμμετοχή της βάσης στις εκλογές. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, πάμε να κερδίσουμε γιατί άλλος χρόνος για την Παράταξη μας δεν υπάρχει. Για να κλείσει γρήγορα και οριστικά η πληγή η οποία άνοιξε την Κυριακή που δεν έγιναν οι εκλογές. Η Ελλάδα μας μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ελευθερίας, δικαιοσύνης, ελπίδας και δημιουργίας πλούτου για όλους. Αρκεί να έχει μια παράταξη που θα μπορεί να εμπνεύσει για να νικήσει τον μοιραίο και καταστροφικό κ. Τσίπρα. Οι εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου δεν αφορά μόνο στην επιλογή ενός προσώπου. Είναι υπόθεση όλων μας. Δε ζητώ απλά το αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ να οικοδομήσουμε μαζί τον πολιτικό φορέα της επόμενης μέρας, που θα διαμορφώσει το όραμα της Ελλάδας των επόμενων ετών.

 

 

IMG_1015 

More from Elena

The Best 100 Clubs on the World 2015

The Best 100 Clubs on the World 2015 Το αγγλικό περιοδικό DJ...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *