Πού καρφώνεται το βλέμμα των ανδρών όταν βλέπουν πρώτη φορά μια γυναίκα

Σε αντίθεση με όπου μπορεί να πάει το μυαλό σας, οι άνδρες όταν συναντούν μια γυναίκα για πρώτη φορά, το πρώτο πράγμα που κοιτάζουν, δεν είναι άλλο από τα χείλη της.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές έπειτα από μελέτη. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ θέλησαν διαπίστωσαν ότι στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα της συνάντησης, οι περισσότεροι άνδρες καρφώνουν το βλέμμα τους στα γυναικεία χείλη.

Μάλιστα, τα χείλη φάνηκε να τραβούν ακόμη περισσότερο την προσοχή των ανδρών εάν η γυναίκα φορά κόκκινο ή ροζ κραγιόν.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν την κίνηση των ματιών σε 50 άνδρες καθώς αυτοί κοιτούσαν τις φωτογραφίες γυναικών.

Όταν η γυναίκα στη φωτογραφία φορούσε κραγιόν, οι άνδρες εστίαζαν στα χείλη για 7 δευτερόλεπτα περίπου, αφιερώνοντας μόλις 0,95 δεύτερα κοιτάζοντας τα μάτια και 0,85 δεύτερα κοιτάζοντας τα μαλλιά.

Όταν η γυναίκα στη φωτογραφία ήταν αμακιγιάριστη, η προσοχή των ανδρών στράφηκε λιγότερο στα χείλη (2,2 δευτερόλεπτα) και περισσότερο στα μάτια κ τη μύτη – 2,97 και 2,77 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Τα σαρκώδη χείλη ήταν φυσικά αυτά που είχαν την πιο έντονη επίδραση στους συμμετέχοντες, όμως ακόμη και τα λεπτά χείλη φάνηκε να είναι εξίσου ελκυστικά χάρη στο κραγιόν.

More from Jenny

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τιμάει τη μητέρα του και τη μητέρα των παιδιών του

Ημέρα της Μητέρας για την Μεγάλη Βρετανία η χθεσινή και ο Ντέιβιντ...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *