Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος μας αποκαλύπτει τα μυστικά του!

Ο Matthieu Ricard είναι ένας 69χρονος Θιβετιανός βουδιστής μοναχός που έλαβε τον χαρακτηρισμό αυτό μετά από 12ετή έρευνα σε σχέση με τον διαλογισμό με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα Richard Davidson από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Ο τελευταίος τοποθέτησε στο κεφάλι του Ricard αισθητήρες διαπιστώνοντας ότι όση ώρα διαλογιζόταν, ο εγκέφαλός του παρήγαγε ένα επίπεδο κυμάτων γάμμα, που συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μάθηση και την μνήμη.

Οι σαρώσεις παρουσίασαν επίσης υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του επιτρέποντάς του ασυνήθιστα μεγάλη ικανότητα για την ευτυχία και μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα. Ο Ricard, ο οποίος λέει ότι διαλογίζεται μερικές φορές για ολόκληρες μέρες, ομολογεί ότι είναι ένα γενικά χαρούμενο άτομο. Μιλώντας στο Business Insider έδωσε τη δική του συμβουλή για το πώς κάποιος θα είναι ευτυχισμένος: “Σταματήστε να σκέφτεστε εγώ, εγώ, εγώ”… Ειδικά όταν ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του συγκρίνοντάς τον με τους άλλους, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη δυστυχία. “Αν το μυαλό σας είναι γεμάτο καλοσύνη και σκέφτεστε θετικά για τον συνάνθρωπο τότε το μυαλό βρίσκεται σε υγιή κατάσταση”, λέει ο Ricard.

Η απουσία εγωιστικών σκέψεων μπορεί να φέρει την ευτυχία, και ο καθένας οφείλει να εκπαιδεύσει το μυαλό του στην ευτυχία μέσω του διαλογισμού. “Υπάρχει η άποψη ότι η καλοσύνη, η προσοχή, η συναισθηματική ισορροπία και η αντοχή είναι δεξιότητες που μπορούν να εκπαιδευτούν. Άρα και η ευτυχία είναι μια ικανότητα που μπορεί κάποιος να την μάθει. Πώς θα γίνει αυτό; Με 15 λεπτά θετικές σκέψεις τη μέρα! Μέσα σε 2 εβδομάδες θα αισθάνεστε καλύτερα…”.

Όσα λέει, ακούγονται απόλυτα λογικά. Ας το δοκιμάσουμε λοιπόν, και το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν κινδυνεύουμε να μας βλάψει.

More from ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Τα πιο εκνευριστικά πράγματα που συμβαίνουν στην αίθουσα του σινεμά

Πολλές είναι οι φορές που πηγαίνουμε στον σινεμά για να απολαύσουμε μια...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *