Ο Κροίσος που… βλέπει την Coca Cola και θέλει να διώξει όλους τους υπαλλήλους

“Θα θέλαμε να ρίξουμε μια ματιά στην Coca-Cola”, φέρεται να είπε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βραζιλία, σύμφωνα με το Bloomberg σε ιδιωτική συζήτηση το 2008.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο η… ματιά αυτή τιμολογείται στα 178,2 δισ. δολάρια!

Το όνομά του Κροίσου Jorge Lemann, και είναι μεγαλομέτοχος στα Burger King, στην Kraft, στη Stella Artois και τη Heinz, αλλά μάλλον όλα αυτά δεν του είναι αρκετά, καθώς η … ματιά του εδώ και καιρό έχει “κολλήσει” στην Coca-Cola.
Για τον κλάδο του κολοσσού των αναψυκτικών, σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό πρακτορείο, ο Lemann είχε επίσης προσθέσει: “Θα τη διοικούσα το πολύ με 200 άτομα”, κάτι που σημαίνει ότι θα έδιωχνε τους 100.000 και πάνω υπαλλήλους της εταιρείας.
Για την ιστορία, να πούμε ότι ο δαιμόνιος επιχειρηματίας την τελευταία πενταετία, μέσω της επενδυτικής εταιρείας που διαθέτει, της 3G Capital, έχει πετύχει μερικές από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχουν γίνει ποτέ.

“Γνωρίζοντας τον Lemann”
Ο 76χρονος δισεκατομμυριούχος, στα νιάτα του έγινε πέντε φορές πρωταθλητής Βραζιλίας στο τένις, ενώ έπαιξε και στο Γουίμπλετον. Αποφοίτησε από Χάρβαρντ και είναι επίσης γνωστός για το σκληρό μάνατζμεντ που ασκεί καθώς και για τις απανωτές απολύσεις που ακολουθούν τις εξαγορές που πραγματοποιεί, λαμβάνοντας υπόψιν ένα βασικό μότο της εταιρείας του που λέει: “Τα κόστη είναι σαν τα νύχια. Πρέπει να κόβονται συνέχεια”.
Οι πάγιες πρακτικές που ακολουθεί μαζί με τους άλλους δυο συνεταίρους του είναι: οι απολύσεις προσωπικού, η απαγόρευση της εκτύπωσης χρωματιστών φωτοτυπιών και η χρήση κενών στη νομοθεσία ώστε να πληρώνουν χαμηλότερους φόρους. Και μπορεί οι στρατηγικές αυτές να τους κάνουν μισητούς σε εργαζόμενους και πελάτες, όχι όμως και στους επενδυτές που τους λατρεύουν: για του λόγου το αληθές, η Burger King αύξησε το περιθώριο κέρδους της κατά τρεις φορές από το 2010.
Από το 1999 ζει στην Ελβετία, καθώς έγινε απόπειρα απαγωγής των τριών μικρών τότε παιδιών του, αναγκάζοντάς τον έτσι να εγκαταλείψει τη γενέτειρά του.

More from Jenny

Σίντι Κίμπερλι: Kαριέρα με τη δύναμη των social media

Η δύναμη των social media αποδεικνύεται καθημερινά στο πόσο μπορεί να επηρεάσει...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *