Ο… ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΤΕΪΛ

Η Μπέτσυ Φλάναγκαν, ιδιοκτήτρια ενός μπαρ στη Νέα Υόρκη, ήταν εκείνη που με ένα γευστικό μείγμα ποτών, σερβίριζε Γάλλους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης.

Ο άντρας της Μπέτσυ είχε σκοτωθεί στη μάχη και η Μπέτσυ κρατούσε το μπαρ, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε Αμερικάνους και Γάλλους στρατιώτες, μαζί με τον Ιρλανδό πατέρα της. Τα γευστικά ποτά που σερβίριζε στους στρατιώτες συνήθιζε να τα ονομάζει Μπρέισερ.

Ενα κοτέτσι που υπήρχε όμως δίπλα από το μαγαζί, δημιουργούσε πρόβλημα στους ιδιοκτήτες, καθώς ο θόρυβος των πτηνών εκνεύριζε τη Μπέτσυ και τον πατέρα της, που είχαν χάσει τον ύπνο τους. Αντίστοιχα, ο ‘Αγγλος ιδιοκτήτης των πτηνών, ενοχλούνταν από το θόρυβο του μαγαζιού.
Καθώς εκείνη την περίοδο το κλίμα για τους Βρετανούς δεν ήταν το καλύτερο, οι σχέσεις των δύο γειτόνων καθώς και των χωρών τους ήταν εχθρικές. Απόφαση λοιπόν του πατέρα της Μπέτσυ, αφού οι κότες τάρασσαν την ηρεμία των πελατών και τη δική τους, να σφάξουν τις κότες.

H επόμενη ημέρα έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία των μπαρ…
Η Μπέτσυ, σέρβιρε στους πελάτες της ειδικό μενού με φρέσκα κοτόπουλα. Οταν τελείωσε το γεύμα τους προσκάλεσε στο μπαρ και τους σέρβιρε τα μπρέισερ που έφτιαχνε, διακοσμημένα με ουρές κοκόρων. Οι πελάτες του μαγαζιού-ανάμεσά τους πολλοί Γάλλοι-έκαναν πρόποση στην υγεία του ηττημένου ‘Αγγλου αναφωνώντας «Vive le cock-tail», συνεχίζοντας να πίνουν τα γευστικά ποτά της Μπέτσυ.

Το Κοκτέιλ προέκυψε από τον συνδυασμό των λέξεων «Κοκ» που σημαίνει κόκορας και «τέιλ» που σημαίνει ουρά. Η προέλευση της ονομασίας από την έμπνευση της Μπέτσυ είναι η δημοφιλέστερη που έχει διατυπωθεί. Η πρώτη επίσημη αναφορά στο κοκτέιλ έγινε το 1803 και η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή ανήκει στον καπετάνιο Αλεξάντερ το 1831.

More from Jenny

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg θέλει το σπίτι του ironman

Φανατικός θαυμαστής του Άιρον Μαν πρέπει να είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αφού...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *