ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα ψάρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, καθώς είναι τροφές με πλούσια διατροφική αξία. Οι διατροφολόγοι συστήνουν να καταναλώνονται ως και 2 φορές την εβδομάδα. Η ελληνική αγορά φημίζεται για την πλούσια ποικιλία ψαριών, από άπαχα ψάρια μέχρι λιπαρά.

XIFIAS_ME_PIPERIES

4 Μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 40΄

Χρόνος ψησίματος 30΄

Βαθμός δυσκολίας **

6 φέτες ξιφία
6 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4 κολοκυθάκια σε φέτες
6 καρότα σε φέτες
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
½ κουταλάκι ρίγανη
¼ κουταλάκι δεντρολίβανο ή 2 κουταλιές μαϊντανό
¼ κουταλάκι ζάχαρη
¼ κουταλάκι πιπέρι Καγιέν
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνετε τρείς κουταλιές λάδι σε τηγάνι. Ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές σοτάρετε 5΄ ανακατεύοντας. Προσθέστε τα λαχανικά και το σέλινο, ανακατεύοντας για 5΄ ακόμα. Ρίξτε και ανακατέψτε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το πιπέρι Καγιέν, το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε 10΄-15΄ ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Κατεβάστε από τη φωτιά και διατηρήστε τα ζεστά.

Αλείψτε τις φέτες του ξιφία με το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε και ψήστε τα 5΄-7΄ από κάθε πλευρά στο γκριλ ή σε τηγάνι –ψηστιέρα. Σερβίρετε τα ζεστά συνοδεύοντας με το μείγμα λαχανικών.

 

More from Jenny

Miss Κρήτη – Miss Κρήτη Γιάνγκ 2015

O θεσμός που για 36 συναπτά έτη προβάλει την Κρητική γυναικεία ομορφιά...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *