Μια νέα μελέτη έχει βρει μια σύνδεση στην οποία η κατανάλωση τεκίλας έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με την American Chemical Society, η οποία ερεύνησε τις επιπτώσεις της τεκίλα στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, σάκχαρα που είναι απαραίτητα για την παρασκευή της τεκίλα, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας. Τα σάκχαρα που εμφανίζονται φυσικά στο φυτό Agave, δεν πρέπει να συγχέονται με το σιρόπι αγαύης, που είναι δύσπεπτα, δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που τους είχε δοθεί μια τυπική δίαιτα και στη συνέχεια ήπιαν νερό με agavins, κατέληξαν να τρώνε λιγότερο, με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από τα άλλα ποντίκια που δεν είχαν καταναλώσει agavins.

Τα ποντίκια που κατανάλωσαν agavins παρήγαγαν επίσης μια ορμόνη που ονομάζεται GLP-1, η οποία κρατά το στομάχι γεμάτο και παράγει παράλληλα ινσουλίνη. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές να πιστεύουν ότι agavins θα μπορούσε να είναι επωφελής για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους.

More from Elena

To drone – «ιπτάμενο» αυτοκίνητο σε μεταφέρει όπου θέλεις

Η καρδιά της τεχνολογίας και της καινοτομίας χτυπά στο Λας Βέγκας και...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *