ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΨΑΧΝΟΥΝ 300.000.000 € ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Πρώτη φορά στα χρονικά κυνηγοί θησαυρού ετοιμάζονται να «εισβάλουν» σε χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρώντας να φέρουν στο φως χρυσές λίρες εκτιμώμενης αξίας 300.000.000 ευρώ, που πιστεύουν ότι είναι θαμμένες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας!

Οι έξι φίλοι, ηλικίας 50-65 ετών, από τη Χρυσούπολη Καβάλας και τον Νέστο Ξάνθης που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπολογίζουν ότι η ζωή τους θα αλλάξει χάρη στον κρυμμένο θησαυρό, έχοντας στα χέρια τους τον χάρτη της περιοχής του αεροδρομίου της Καβάλας για την αναζήτηση του οποίου έχουν ήδη λάβει τη σχετική άδεια!

Οπως ισχυρίζονται μόνο εκείνοι γνωρίζουν που βρίσκεται ο … θησαυρός, καθώς η πληροφορία που τους αποκάλυψε Ρώσος αξιωματικός, ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή του αεροδρομίου, λέει ότι στα έγκατα του στρατιωτικού αεροδρομίου, είναι θαμμένες 1.000.000 χρυσές λίρες!

Οι σύγχρονοι …indiana jones έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και πήραν το πράσινο φως από τις αρμόδιες Αρχές για να ψάξουν τον θησαυρό στο αεροδρόμιο, αφού πέρασαν ένα μαραθώνιο 10 ετών μέχρι να εξασφαλίσουν την άδεια, καθώς ο χώρος είναι στρατιωτικός και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται πολλές.
Τελικά η άδεια εκδόθηκε και για πρώτη φορά ιδιώτες θα πατήσουν πόδι σε στρατιωτική έκταση προκειμένου να αναζητήσουν θησαυρό.

Να σημειώσουμε ότι το αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα κατασκευάστηκε το 1947 ως στρατιωτικό αεροδρόμιο με χρήματα της αμερικανικής βοήθειας και μετά το τέλος του Εμφυλίου χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικό και εξυπηρετούσε την Καβάλα ως τη δεκαετία του 1970, όταν κατασκευάστηκε το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.
Αγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσουν οι ανασκαφές. Σε κάθε περίπτωση, εάν βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, θα παραδοθούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία και για τις έρευνές τους οι ιδιώτες θα πρέπει να καταθέσουν προκαταβολικά 600 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Θετική γνωμοδότηση έχουν δώσει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Κτηματική Υπηρεσία. Εκπρόσωποι όλων των φορέων και της Αστυνομίας θα εποπτεύουν τους επίδοξους χρυσοθήρες, που έχουν άδεια να σκάψουν μόνο για τρεις ημέρες. Η απόφαση που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια αναφέρει ότι, αν τυχόν βρεθεί θησαυρός, θα καταμετρηθεί από την επιτροπή, θα συνταχθεί πρωτόκολλο και αμέσως θα κατατεθεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος. Παράλληλα, θέτει τους όρους, σύμφωνα με τους οποίους θα γίνουν οι έρευνες. Οπως προβλέπεται στην άδεια, δεν θα χρησιμοποιηθούν εκρηκτικά και δεν θα γίνουν ανασκαφές στην πίστα προσγείωσης και απογείωσης.

More from ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Καφές: Η ιστορία του

Η ιστορία του καφέ ξεκίνησε στην Αιθιοπία, όπου η καφέα η αραβική...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *