Απαλλαγείτε από την κοιλιά και ισιώστε την πλάτη σας a la Ιαπωνικά

Πριν από περίπου μια δεκαετία ο ιάπωνας γιατρός Fukutsudzi ανέπτυξε μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο σωματικής βελτίωσης. Ο καθιστικός τρόπος ζωής φέρει επιπτώσεις στην σπονδυλική στήλη, με αυτή τη μέθοδο θα απαλλαγείτε από την χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς αλλά και θα επαναφέρετε τον σώμα σας στην σωστή στάση του.
Με μόλις 5 λεπτά άσκηση την ημέρα για να φανεί η διαφορά στο σώμα, η μέση θα λεπτύνει και η πλάτη θα ισιώσει. Όταν για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε η τεχνική, το βιβλίο πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Παρακάτω θα βρείτε την ουσία της τεχνικής μέσα από 7 απλά βήματα:

  1. Τυλίξτε μια πετσέτα σε ρολό τον 40 εκ. σε μήκος 7-10 εκ. σε πάχος. Δέστε τη για να μην ξετυλίγετε.
  2. Καθίστε σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια ( όχι σε μαλακό κρεβάτι, καλύτερα σε στρώμα γυμναστικής) και τοποθετήστε το ρολό από πίσω σας.
  3. Με προσοχή ξαπλώστε στην πλάτη σας κρατώντας με τα χέρια το ρολό έτσι ώστε να είναι ακριβώς κάτω από τον ομφαλό (είναι σημαντικό).
  4. Ανοίξτε τα πόδια σας με βάση το πλάτος της πλάτης σας και ενώστε τα πέλματα έτσι ώστε τα μεγάλα δάχτυλα να ακουμπάνε ενώ οι φτέρνες να έχουν απόσταση 20 -25 εκ.
  5. Τοποθετήστε τα χέρια πίσω από το κεφάλι και γυρίστε με τις παλάμες προς τα κάτω ενώνοντας τα μικρά δαχτυλάκια.
  6. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα μικρά δάχτυλα των χεριών και τα μεγάλα των ποδιών να ακουμπάνε.
  7. Μείνετε σε αυτή τη θέση 5 λεπτά και σηκωθείτε με προσοχή καθώς κατά την διάρκεια της άσκησης αλλάζει ελαφρός η θέση των  οστών και των αρθρώσεων.

Εάν ακολουθήσατε σωστά τα βήματα, θα νιώσετε ότι το σώμα σας αρχίζει να παίρνει την φυσική στάση του και θα ισιώσει. Η κοιλιά σταδιακά θα φεύγει και τα εσωτερικά όργανα θα πάρουν μια πιο ευνοϊκή θέση γι’ αυτά.
Για αρχή είναι δύσκολο να αντέξετε 5 λεπτά, γι’ αυτό ξεκινήστε με 2-3 λεπτά ημερησίως. Η διαφορά θα είναι αισθητή ύστερα από ένα μήνα άσκησης. Είναι μια εξαιρετική μέθοδος εναλλακτικής γυμναστικής για να ενισχυθεί η σπονδυλική στήλη. Δοκιμάστε το, η πλάτη σας θα σας ευγνωμονεί!

More from Jenny

“Δύσκολες στιγμές” για τη Μαντόνα

Άναυδους άφησε τους θαυμαστές της η Μαντόνα που πήγαν να την ακούσουν...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *