Θυρεοειδής η θεραπεία του από το φαρμακείο της φύσης!

Λύση
Θυρεοειδής

Είστε σε δίαιτα, αλλά είναι δύσκολο να χάσετε έστω και λίγα γραµµάρια; Σας φαίνεται ότι ο µεταβολισµός σας έχει ξαφνικά σταµατήσει; Νιώθετε θλίψη συχνά και χωρίς λόγο; Έχετε δυσκοιλιότητα, ατονία, κούραση; Μπορεί να µην το έχετε σκεφτεί, αλλά πολύ συχνά ο υπαίτιος για κάποια ή και για όλα τα παραπάνω δεν είναι άλλος από το θυρεοειδή σας που δεν λειτουργεί σωστά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
O θυρεοειδής αδένας βρίσκεται κάτω από το «μήλο του Aδάμ» και η βασική λειτουργία του είναι η παραγωγή σημαντικών ορμονών (T3 και Τ4), οι οποίες επηρεάζουν πολλές λειτουργίες του οργανισμού (της καρδιάς, του εγκεφάλου κ.ά.), αλλά και το μεταβολισμό. Όταν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να εμφανίζει όζους ή/και να υπολειτουργεί ή/και να υπερλειτουργεί και να παράγει έτσι λανθασμένη ποσότητα ορμονών.

ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Συχνά η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς οφείλεται στην αυτοανοσία, την αδυναμία, δηλαδή, του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίσει το «δικό» του και το «ξένο», με αποτέλεσμα να επιτίθεται στον εαυτό του. Στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού, παράγονται αντισώματα που καταστρέφουν τον αδένα, ενώ στην αντίθετη, εκείνη του υπερθυρεοειδισμού, τα αντισώματα λειτουργούν διεγερτικά. Η αυτοάνοση αυτή κατάσταση παρουσιάζει συχνά κληρονομικότητα και συναντάται σε άτομα (κυρίως γυναίκες) της ίδιας οικογένειας, εκδηλώνεται δε συχνότερα σε συνθήκες στρες. Η συχνότερη τέτοια αυτοάνοση πάθηση του θυρεοειδούς είναι η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, που προκαλεί υποθυρεοειδισμό. Στην περίπτωση αυτή, συνυπάρχουν και όζοι, που είναι συνήθως πολύ μικροί (μερικά χιλιοστά) και διαγιγνώσκονται μόνο με το υπερηχογράφημα.

Μαύρο κύμινο nigella sativa

Τα αποτελέσματα του Μαύρου Κύμινου (Nigella sativa) στη λειτουργία του θυρεοειδούς, ο παράγοντας αγγειακού ενδοθηλιακού αυξητικού παράγοντα στον ορό (VEGF) -1, το Nesfatin-1 και τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά σε ασθενείς με θυρεοειδίτιδα του Hashimoto.

Η μέθοδος: σαράντα ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ηλικίας μεταξύ 22 και 50 ετών, συμμετείχαν στη δοκιμή και κατανέμονται τυχαία σε δύο ομάδες παρέμβασης και ελέγχου που λαμβάνουν σε σκόνη Μαύρο Κύμινο ή εικονικό φάρμακο ημερησίως για 8 εβδομάδες. Μετρήθηκαν οι μεταβολές στις ανθρωπομετρικές μεταβλητές, οι διαιτητικές προσλήψεις, η κατάσταση του θυρεοειδούς, οι συγκεντρώσεις VEGF στον ορό και Nesfatin-1.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Η θεραπεία με το Μαύρο Κύμινο (Nigella sativa) μειώνει σημαντικά το σωματικό βάρος και το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Οι συγκεντρώσεις ορμονών θυρεοειδούς διέγερσης θυρεοειδούς (TSH) και αντι-θυρεοειδούς υπεροξειδάσης (αντι-ΤΡΟ) μειώθηκαν ενώ οι συγκεντρώσεις Τ3 στον ορό αυξήθηκαν στην ομάδα που έλαβε Μαύρο Κύμινο μετά από 8 εβδομάδες. Υπήρξε σημαντική μείωση των συγκεντρώσεων VEGF στον ορό στην ομάδα παρέμβασης. Καμία από αυτές τις αλλαγές δεν παρατηρήθηκε στην ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο. Σε μοντέλο βαθμιδωτής πολλαπλής παλινδρόμησης, οι μεταβολές στην αναλογία μέσης προς ισχίου (WHR) και θυρεοειδούς ήταν σημαντικοί παράγοντες πρόβλεψης των μεταβολών των τιμών VEGF στον ορό και της Nesgfatin-1 στην ομάδα που έλαβε Nigella sativa (Ρ <0,05).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Τα δεδομένα μας έδειξαν μια ισχυρή ευεργετική επίδραση του  Μαύρου Κύμινου στη βελτίωση της κατάστασης του θυρεοειδούς και των ανθρωπομετρικών μεταβλητών σε ασθενείς με θυρεοειδίτιδα του Hashimoto. Επιπλέον, το Μαύρο Κύμινο μείωσε σημαντικά τις συγκεντρώσεις του VEGF στον ορό σε αυτούς τους ασθενείς. Λαμβάνοντας υπόψη την παρατηρούμενη επίδραση στην προαγωγή της υγείας αυτού του φαρμακευτικού φυτού στη βελτίωση της σοβαρότητας της νόσου, μπορεί να θεωρηθεί ως μια χρήσιμη θεραπευτική προσέγγιση στη διαχείριση της θυρεοειδίτιδας του Hashimoto.

Το Μαύρο Κύμινο (Nigella sativa) βρίσκουμε στην πιο δυνατή μορφή του στα προϊόντα της εταιρίας Rain International τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ: https://goo.gl/obHJGq. Μπορείτε επίσης να δείτε την άμεση επίδραση του Μαύρου Κύμινου μέσω των προϊόντων της Rain International στα δύο βίντεο που ακολουθούν:

Πηγή έρευνας: Pub Med

More from Manos Mavros

Πόσo σας κοστίζουν τα κιλά σας;!

Στις ΗΠΑ, (με παρόμοια ποσοστά στην Ε.Ε)  περισσότερο από το 70% των...
Read More