Φτιάξε τον πάγο σου

Μια παλιά τεχνική στο bartending κάνει την εμφάνισή της ξανά  πίσω από τις μπάρες (βασικά μέσα στα ποτήρια, για να ακριβολογούμε). 

Ο πάγος με γεύση χρησιμοποιούνταν παλαιότερα με το σκεπτικό να μη νερώνεται το ποτό η όσο λιώνει ο πάγος, να παραμένει αναλλοίωτη η γεύση στο ποτό. Αυτό έφερε ως επακόλουθο τον πάγο απο χυμό λεμόνι, πάγο απο χυμό πορτοκάλι, φράουλα κ.λ.π.

Η σύγχρονη όμως, εκδοχή του πάγου που εξελίσσεται παράλληλα με τη συνεχή πρόοδο των μπαρτέντερ και την αέναη προσπάθεια να διευρύνουν την τέχνη που υπηρετούν δίνει νέες συναρπαστικές εκδοχές.

Ας δούμε μερικές που μπορείς να κάνεις και στο σπίτι και να εντυπωσιάσεις:

Orange bitter ice cubes : Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε νερό μαζί με αρωματισμένο με πορτοκάλι νερό (βράζουμε νερό με μερικές φλούδες πορτοκάλι) σε αναλογία 1/4, προσθέτουμε 10 σταγόνες angostura bitter orange και τοποθετούμε το μείγμα σε παγοθήκη. Συνοδεύει ιδανικά ένα Negroni.

Ginger ice cubes: Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν 2 κούπες νερό, 2 κούπες ζάχαρη, μισή κούπα φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο και μισή κούπα χυμό λεμόνι. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες και μετά τα βάζουμε σε παγοθήκες. Δοκίμασε να συνοδέψεις ένα bourbon whiskey.

Tip: Αν το νερό της βρύσης έχει άλατα και μυρίζει, φτιάξε τα δικά σου παγάκια χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο-απλό εμφιαλωμένο νερό.

More from Dope Gang

Αναστασία Γιούσεφ η Ελληνίδα Shakira (εικόνες-βίντεο)

Είναι αναμφισβήτητα από τις πιο όμορφες και σέξυ χορεύτριες της Ελλάδας και...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *