Μαζεύονται υπογραφές για να κοπεί το Bachelor

Το ριάλιτι του Alpha, το οποίο διανύει την 2η σεζόν του στην Ελληνική τηλεόραση έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του κόσμου. Και αυτό διότι όπως υποστηρίζουν στον γνωστό ιστότοπο Avaaz, το Bachelor προβάλει τον σεξισμό και συνάμα υποβαθμίζει τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει ένα ιντερνετικό ψήφισμα, προκειμένου να μαζευτούν 20.000 υπογραφές και το ριάλιτι να κοπεί και να σταματήσει να προβάλλεται στην Ελληνική τηλεόραση! Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό το ποσοστό είναι ήδη αρκετά μεγάλο, ωστόσο για την ώρα δεν τίθεται θέμα κοψίματος του Bachelor.

Άλλωστε τα μέχρι στιγμής νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει είναι αρκετά ικανοποιητικά για το κανάλι, με τους ιθύνοντες να μην πτοούνται από τις… κακές γλώσσες.

Η ανακοίνωση:

«To The Bachelor είναι μία ελληνική reality τηλεοπτική εκπομπή, που προβάλλεται από τον Σεπτεμβρίου του 2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV.

Η βασική του ιδέα είναι ότι 20 γυναίκες διεκδικούν έναν άντρα. Η εκπομπή αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα, υποβιβάζει την γυναίκα, προωθεί τον ανταγωνισμό και την επιθετικότητα ανάμεσα στις ομόφυλες, ενδυναμώνει την ιδέα του κυρίαρχου αρσενικού, προσβάλλει κάθε έννοια ισότητας των φύλων.

Σε μια εποχή που η έμφυλη βία κορυφώνεται, εμείς ζητάμε ισότητα, συμπερίληψη, δημοκρατία».

About Author /

Journalist - News Director

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search