Γυναίκα… Ελένη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται στις 8 του Μάρτη. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τότε για να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε μια Γυναίκα, γνωστή σε πολλούς, άγνωστη σ’ άλλους τόσους.
Τη Γυναίκα μάνα, φίλη, κόρη, σύντροφο, τη Γυναίκα που όπως εκατομμύρια άλλες, πάλεψε με πρωτόγνωρη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ με το θεριό… Δεν μπορώ να περιμένω, για να της πω και πάλι μπράβο. 

Ελένη Καλαμάρη. Γεννήθηκε το 1980 και αποχαιρέτησε τη ζωή που λάτρεψε στις 12 Απριλίου του 2012, όχι νικημένη, όχι, όχι, κουρασμένη ίσως θα ταίριαζε να πω, από τον καρκίνο.
Είχα την τύχη να την γνωρίσω όταν είχε επισκεφθεί το Ηράκλειο Κρήτης για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Από ‘Ελενα-Ελένη».

Χαμόγελο ψυχής όλη της η παρουσία, μάτια σπινθηροβόλα γεμάτα ζωντάνια, μα στο βάθος δύναμη πολύ. Αυτή τη δύναμη που παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό ο μαχητής, όταν θέλει να πολεμήσει για ένα μεγάλο ιδανικό. Να κατακτήσει ένα τρόπαιο μεγάλης αξίας. Για την Ελένη, αυτό ήταν η ζωή.

Αν και οι παλιοί της γνώριμοι, κάποιοι πολύ δικοί της πριν νοσήσει άνθρωποι, την εγκατέλειψαν σε ώρες δύσκολες, η Ελένη ήταν εκεί. Δεν την ένιαξε. Δεν ήταν δήθεν. Δεν ζούσε στην ψεύτικη κοινωνία που κινούνταν ανάμεσά της. Ζούσε την αληθινή ζωή, την δοτικότητα, την ειλικρίνεια και απολάμβανε κάθε ξημέρωμα. Δεν ήθελε τίποτε, μόνο να πηγαίνει βόλτα στο πάρκο και να βλέπει τον μικρό της γιο να μεγαλώνει.

«Από Έλενα-Ελένη», η Γυναίκα που μέσα απ’ τη σκοτεινιά έβλεπε τον ήλιο…
Κι ήταν τόσο αληθινή… ‘Ετσι για το γαμώτο, ας απολαύσουμε σήμερα το ότι ζούμε. Εσύ, εγώ, όλοι. Ας το παλέψουμε, γιατί η ζωή είναι όμορφη, έτσι απλά…

Ελένη, σε θυμόμαστε…

More from ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗ

Αναστάτωσαν την παραλία ο Σακίλ Ο’Νιλ και η Λατίσια Ρολ

Ο Σακίλ Ο'Νιλ βρέθηκε σε παραλία του Μαϊάμι, συνοδευόμενος από την σέξι...
Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *